середу, 25 травня 2011 р.

Листкове тісто... або варіації на хрумку тему...

 Надибавши в морозильній камері на заморожене листкове тісто - включається уява, що можна з нього придумати цікавого?
Трохи пофантазувавши отримуєм цей хрумкий десерт..

Інгридієнти:
  • 900 гр. - листкового тіста
  • 50 гр. - родзинок
  • чорниці - жменя
  • вишня - жменя
  • насіння соняшника в шоколаді - жменя
  • 1-2 - яблука
  • 1 - яйце
  • 2-3 чайних ложки  - коричневого цукру
  • кориця - на смак
  • какао - на смак
  • масло/маргарин - для змащення форми
  • мука - для посипки від склеювання


Розморожуєм тісто (в мене три пластини перекладені плівкою) ~10-15хв при кімнатній температурі. Пробуючи йому допомогти розмерзнутись швидше, треба бути уважним бо можна його поламати, далі посипавши дощечку мукою і проколюєм виделкою тісто (це робиться для запобігання - "несанкціонованого" та некерованого його росту при випіканні :), 






  далі ріжем на смужки і... загортаєм, складаєм, скручуєм.. все залежить від фантазії...



Все це викладаємо у форму змащену маслом або маргарином та посипаєм цукром, корицею або ж какао. Ставимо пектись при 160-180`С на ~25-35хв









 В мене залишилось ще тісто, і я вирішила зробити ще корзинки.

Викладаєм в форми змащену маслом або маргарином тісто. Проколюєм вилкою.
Нарізаєм шматочками яблуко, добавляєм вишні, чорниці, зернята соняшнику в шоколаді, родзинки..
Збиваєм окремо білок з дрібкою цукру і поливаєм фрукти. Далі залишки тіста викладаєм зверху в хаотичному порядку і змащуєм розтертим жовтком та посипаєм  цукром та какао.
Ставимо пектись.


 Готово! Смачного!
Тільки дайте  трохи вистигнути :)









3 коментарі:

  1. Очень вкусно, особенно с зернышками подсолнуха в шоколаде :-)

    ВідповістиВидалити
  2. Угу, випадково спробувала з соняшником в шоколаді, вдячна :)

    ВідповістиВидалити
  3. пекла корзинки,
    в мене вийшло "мокрувато", мабуть переборщила з яблуками, але моїм сподобалось!

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...