четвер, 28 липня 2011 р.

Торт "Бите скло"

"Бите скло" ... "Мозаїка" ..."Торт желейний" ... як тільки не називають цей мабуть мій найулюбленіший та просто дуже-дуже смачний десерт.

Рецептів є безліч і кожний вражає різноманітністю інгридієнтів та цікавим "дизайном" десерту.

Пропоную мій варіант - готується дуже легко..


Інгредієнти:
  • 4  - пачки готового желе;
  • 250 гр. -  крекеру;
  • 450 гр. - сметани;
  • 450 гр. - йогурту;
  • 2-3 ст. ложки  - цукру;
  • 50 гр. - желатину швидкорозчинного;
  • 1-2  - банани та жменя ягід або інші фрукти (окрім ківі та ананасу)

Вага/калорійність блюда ~ 2350 грам/ 3700 Ккал.  (100грам / 157Ккал)


На приготування десерту витрачається ~20-30хв та 6-8 годин на застигання на всіх етапах.

Спосіб приготування:


Перший етап.(підготовчий)


Завчасно розводимо в окремій посуді кожне желе з ~100гр щойно закипівшої води (чому не по рецепту на пачці? - бо треба, щоб желе можна було різати і воно не розлазилось під час того, та й якщо чесно ніколи по рецепту не робила, води давала завжди менше, навіть якщо просто робила желе з фруктами).

Розводити варто по черзі, довести до повного розчиннення желатину і тоді переходити до наступного кольору і так далі. Ставимо на холод. Після повного застигання ріжемо на шматочки різної форми кожного кольору.




Другий етап.(підготовчий)

Готуєм форму (в мене роз’ємна Ø26). Оскільки моя лінь дуже часто перемагає, тому форма застелена харчовою плівкою, для того, щоб потім не було ніяких проблем з відокремленням торту від форми. Також може спокійно підійти миска (~3л).
Ріжемо банан та збризгуєм лимонним соком, щоб він не потемнів. Далі, дно встеляємо частиною крекеру, по бортиках і на дно кладемо банан.
Сметану та йогурт змішуєм з цукром (цукру за бажанням можна додати більше якщо полюбляєте дуже солодке).



Оскільки додатковими фруктами в десерті сьогодні я обрала полуниці , чорниці та малину - я їх розморозила, за бажанням можна добавити будь-який інший фрукт, окрім свіжих ананасів та ківі - в них містяться речовини, які не дадуть застигнути желе.
Далі розводимо 40-50гр желатину з 80-90гр щойно закипівшої води - до повного розчинення. 







Третій етап. (Збірка)
Тут включається фантазія. Щоразу додавайте щось нове або по іншому "декоруєте" торт - і цей десерт ніколи не набридне і не здаватиметься стандартним.
Отже, на застелене плівкою дно форми викладаємо частину крекеру, а по бортику  та дну форми викладаєм банан та полуниці, чорниці та малину та частину желейних кубиків . Зверху знову шар  крекеру. Далі до сметанно-йогуртового соусу вливаємо розведений желатин - розмішуєм та вливаємо у форму. За бажанням можна все перемішати, а можна залишити як є.

Далі зверху декоруємо рештою желейних кубиків і ставимо в холодильник як мінімум на 2-3години (в ідеалі не менше 5-6год).
Після повного застигання - виймаєм з форми, та знявши плівку подаєм на стіл. Смачного!





26 коментарів:

  1. Цікаво, як в цьому торті йогурт смакує з желатином? Треба спробувати..

    ВідповістиВидалити
  2. Якщо співвідношення сметани та йогурту - 50/50 - то практично смакової різниці не відчувається :)
    А от жирніть і калорійність дійсно менша, і це плюс.

    ВідповістиВидалити
  3. ура!
    перший рецепт який перетнув межу - 1000 переглядів :)

    ВідповістиВидалити
  4. спочатку засумнівалась - бо пам`ятаю, що треба збивати сметану, але все ж зробила за вашим рецептом - і вийшло просто смакота! Дякую

    ВідповістиВидалити
  5. Просто и быстро,
    очень вкусно,
    спасибо большое!

    ВідповістиВидалити
  6. О-о так мало цукру?
    Я переглянув вже багато рецептів, а цей для мене найоптимальніший, для мене це важливо! Дякую.

    ВідповістиВидалити
  7. Цей рецепт перетнув межу в 10000 переглядів :)

    ВідповістиВидалити
  8. А можна не додавати йогурт,а просто сметану розвести з цукром i желатином?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. звичайно можна,
      скажу більше - в оригіналі використовується саме сметана,
      а йогуртом я замінила для зменшення жирності та калорійності в кінцевому результаті

      Видалити
  9. наближаємось до 30000 переглядів цього рецепту :)

    ВідповістиВидалити
  10. Щойно приготувала торт і поставила в холодильник для застигання, цей торт готую вперше і переживаю чи застигне сметана з йогуртом, бо сумнівним здалася суміш сметани йогурту і желатину, тому що коли закипіла вода на желатин я його засипала у воду все так як написано у вашому рецепті і желатин зразу почав перетворюватися на маленькі желейні оранджеві камінчики, помішавжи , я його залила у сметану і йогурт , далі готувала по рецепту. Може щось порадите, шкода продуктів і торта татові на день народження. Буду дуже вдячна)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А желатин у вас розчинився повністю?
      Якщо так, то не переживайте - все вийде як треба!

      Мабуть правильніше воду заливати в ємність з вже висипаним желатином і безперервно помішувати до повного розчинення желатину і однорідності рідини. А з`єднувати сметанно-йогуртовий соус з желатином вже безпосередньо перед заливання у форму, так як застигання відбувається дуже швидко!

      В даному рецепті потрібно дотримуватись послідовності, проте завжди можуть мати місце експерименти! :)

      Видалити
  11. \дякую вам!!дуже смачний торт по цьому рецепту моему сину 2 рычному дуже подобается!!!

    ВідповістиВидалити
  12. чи можна залити білим ванільним желе?



    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Чому б ні :) в такому випадку я б спробувала без крекера.

      Видалити
    2. Чудовий рецепт! Готую цю вкусняшку досить часто! Спасибі автору!

      Видалити
  13. Чудовий рецепт! Справжня вкусняшка, яку готую досить часто за бажанням рідних :-) Спасибі автору!!!

    ВідповістиВидалити
  14. А який йогурт ви використовуєте для приготування?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. я використовую питтєвий з фруктовим наповнювачем (торгових марок "Галичина" або "Молокія")
      проте можна спробувати практично будь-який за наповнювачем та густиною, єдине що потрібно врахувати це вміст цукру - якщо йогурт солодкий (з наповнювачем) то цукру можна по рецепту, якщо ж "без" - тоді треба буде ще підсолодити

      Видалити
  15. Дякую! Саме цей рецепт дуже вдалий!

    ВідповістиВидалити
  16. Дуже дякую за рецепт. Робила вже кілька разів, всім подобається!

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...