Кілька років назад, на якійсь дефіляді мені пощастило спробувати печінковий торт. Мушу признатись, що дикого захвату від страв з печінки я не отримую, проте саме печінковий торт до такої степені мені сподобався, що я випитала рецепт і спробувала приготувати самостійно. З часом рецепт зазнав змін та покращень :), я не можу без "своїх 5 копійок".
Отже, пропоную мій варіант печінкового торта та його декорування, адже рецептів - просто безліч!
В мене з нище вказаних інгредієнтів виходить два торти, все залежатиме від товщини млинців...
Інгредієнти:
- 500 гр. - печінки (курячої, яловичої, телячої)
- 4-5 - цибулі (великі)
- 3 - яйця
- 400 мл. - молока
- ~250 гр. - борошна
- дрібка солі та перцю
- ~600 гр. - майонезу
- 5-7 зубків - часнику
- 1-2 - моркви (великі)
- мариновані шампіньйони та огірки
- зелена цибуля
Спосіб приготування:
Печінку промити та злегка підсушити. Перемолоти в комбайні або ж на м’ясорубці. Таким же способом "розправитись" з 3-ма цибулинами.
Далі, солимо та перчимо, додаємо яйці, молоко та просіяне борошно і все
ретельно замішуємо, консистенція маси має бути як не густа сметана або ж
"так як на налисники" :), тобто, у випадку не відповідності
консистенції можна відрегулювати додаванням або молока або борошна :)
З готової маси смажимо млинці, чим тонші млинці - там смачніший буде торт. В мене за звичай виходить 20-24шт. Готові млинці замотуємо харчовою плівкою на 15-20хв для того, щоб краї млинця рівномірно стали м'якими.
Підготовка начинки.
- Дві цибулі, що залишились та дві моркви подрібнити та підсмажити на олії.
- Часник начистити та пропустити через часникодавку і додати до майонезу.
- Шампіньйони та огірки нарізати кружальцями.
Оскільки в мене має бути два торти - то і всі начинки та майонезно-часниковий соус я візуально ділю навпіл.
Далі, розгортаємо млинці та викладаємо шар за шаром, змащуючи часничним майонезом кожний шар і чередуючи додаємо начинки.
Зверху торт декоруємо рештою начинки, також можна використати подрібнену зелену цибулю, потерте варене яйце...ітд :) ...декорувати верх торта можна перед подачею на стіл.
Торт має постояти 3-5год.
Смачного!
Як на мене забагато майонезу,
ВідповістиВидалитиа якщо дати менше?
В такому випадку торт буде більш сухий,
Видалитиможна спробувати частину майонезу замінити сметаною, але це ще треба випробувати :)
просто смакота! зробили за вашим рецептом - правда блінців вийшло менше, і майонезу якраз!! Дякую!
ВідповістиВидалитиПриємно, що вам сподобалось :)
ВидалитиОчень вкусно! супер!
ВідповістиВидалитиСпасибо.
Привіт ваш торт дуже вкусняшно виглядає! Я теж не прихильний печінки, але коли спробував печінковий торт, поміняв свій смак назавжди. Так як у мене немає грибів і зеленої цибулі спробую і свої 5 коп. вставити =) вибрав петрушку і укроп. Надіюсь моєму торту це надасть духмяності!
ВідповістиВидалитиДякую за рецепт!)
Смачного :)
Видалитияк на мене то огірок тут зайвий
ВідповістиВидалитице діло смаку! Експериментуйте :)
Видалити