Риба! Так, риба порівняно з тваринним м’ясом менш калорійна і набагато корисніша, але не всі готові пожертвувати смачним стейком або ж шашликом... що стосується мене то і я не сильно полюбляю рибу, але все ж час від часу - треба!
Отже що нам потрібно:
- 1 філе риби (хек, мінтай, пангасіус ...)
- лимон
- приправа для риби (часник, коріандр, паприка, базилік...)
Вижимаємо сік з половинки лимона, добавляємо улюблені приправи (в мене - часник, коріандр, паприка, базилік...) або ж вже готову суміш для риби (без глютаматів і барвників) розмішуєм.
Філе риби, яка довподоби, я спробувала пангасіус (досить жирна риба, і мені це не сподобалось) і добре помивши під проточною водою і натираємо спеціями. Ставимо маринуватись на 20-30хв.
Берем ємність для запікання, застиляємо фольгою з розрахунку, щоб можна було закрити повністю рибу. Кладемо замариновану рибу. Рештою маринаду поливаємо її. Ножем потрібно зробити невеликі надрізи і в них помістити кілька дольок лимону(за бажанням).
Далі, загортаємо фольгу і формуєм "лодочку" в якій буде запікатись риба, максимально закриваємо фольгу, але залишаємо невеликий отвір повздовж. Це дозволить рибі стати дуже мякою та ніжною, якщо ж до вподоби сухіша та запеченіша - то фольгу не закривати.
Рибу запікаємо 30-50хв.
Немає коментарів:
Дописати коментар