неділю, 1 травня 2011 р.

Вечеря нашвидкоруч (запечена версія)

Ті, хто живе на орендованій квартирі мене зрозуміють - ПЕРЕЇЗД - досить малоприємне та трудомістке завдання, але і те, не йде ні в яке порівняння з пошуком потрібної речі в купі запакованих коробок і сумок, як зразу після переїзду так і декілька днів потому :)

Отже, пропоную рецепт який не залишить голодним лише при умові, якщо всі потрібні компоненти будуть знайдені :) - сьогодні (не без допомоги) я знайшла все, що було потрібно:
  • Картопля (кількість залежиться від стану вашого голоду)
  • курячі стегна, гомілки...
  • оливкова олія (можна будь-яку іншу)
  • спеції (на ваш смак - головне, щоб там не було підсилювача смаку - глютамату натрію та інших аналогів)


Спосіб приготування:

Розігріваємо духовку до 160-180’С. 

Картоплю ретельно миємо (якщо бентежить картопляна шкірка - можна почистити - але повірте - це буде менш смачно) і ріжемо на дольки, кубики, кружечки ... кому як подобається і як стали планети в той момент :) - добавляємо спеції (в мене - кріп, часник, базилік, майоран. чорний перець. сіль ...) та трішки олії - все вимішуєм - висипаємо у деко і ставимо пектись... 

В цей момент курячі стегна ретельно промиваємо під холодною водою і натираємо спеціями (в мене "приправа Гриль" від Любисток - лише натуральні сушені овочі та спеції) і піджарюєм на сковорідці декілька хвилин для отримання хрумкою скоринки(олії мінімум).

Коли картопля пропечеться ~15хв самостійно, можна добавити курячі стегна, пекти до готовності, (хто любить хрумку скоринку то під кінець можна посилити вогонь).

Смачного! :)



    2 коментарі:

    1. Ви пишете, що даєте трошки олії - але на фото картопля та курка просто блистить від неї.

      ВідповістиВидалити
    2. Курка попередньо піджарювалась на сковорідці з невеликою кількістю олії, тому можливо і вона блистить :)
      А от за вміст олії в приготуванні картоплі можу ручатись - нарізавши картоплю і добавивши спеції - олії я добавляю можливо 2/3 столової ложки а можливо і менше - це гарантія! :)

      ВідповістиВидалити

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...