суботу, 28 січня 2012 р.

Картопля та курка запечені в "рукаві"

Сьогодні пекла в "рукаві" курку та картоплю.

Досить проста страва, відмінність складає лише маринад до курки, який був придуманий "на ходу" і на мій погляд вийшло досить цікаво! :)



Інгредієнти:
  • 1- курка
  • 8-10 картоплин
  • 1/4 лимону
  • 4-5 ст. ложок - коньяку
  • 1-2 ст. ложки - гострого соусу
  • трави (розмарин, майоран, петрушка)
  • спеції (чорний перець мелений, сіль, коріандр мелений, паприка мелена, мускатний горіх мелений)
  • 4-5 зубків часнику
  • 1 ч. ложка - тертого імбиру
 Спосіб приготування:


Курку промити під протоною водою.

В трави та спеції, додати коньяк та соус. Вичавити лимонний сік, часник порізати  та потерти імбир - все розмішати та натерти курку. 

Залишити маринуватись на 20-30хв.

Картоплю промити (при потребі почистити від шкірки). Порізати на дольки чи ломтики і по солити, по перчити (можна теж використаити додаткові трави та спеції - майоран, кріп, петрушка, кукурма..)
Готову курку та картоплю помістити в рукав для запікання.


Все це відправляємо у розігріту духовку до 180’С на 1-1,5год
В мене електро духовка, був вибраний режим: нагрів згори та знизу, конвенція та вентилятор.
Під кінець приготування включила гриль для запечення шкірочки (попередньо розрізавши плівку "рукава"), проте я не розрахувала потужності гриля і верхня шкірка курки занадто піджарилась :), тому треба бути дуже уважним.

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...