Продовжуючи "желейну тему", пропоную рецепт, який не залишить байдужим жодного любителя десерту на основі желатину:
Отже в десерті буде 3-и слої - і нам потрібно:
1.Молочний:
- Молоко - 2 склянки (~400гр)
- Цукор - 3 стл.ложки
- Ваніль - на смак
- Желатин(швидкорозчинний) - 35-40гр
2.Кавовий:
- Вода - 2 склянки(~400гр)
- Кава (мелена, розчинна) - 2-3стл. ложки
- Цукор - 3-4стл. ложки
- Желатин(швидкорозчинний) - 35-40гр
3.Молочно-кавовий:
- Змішати частину "Молочної" та частину "Кавової" рідини в тій пропорції, яка вам подобається :)
Додатково:
- Апельсин - 0,5 шт
- Банан - 1-2 шт
- какао - 2-3стл.ложки
Спосіб приготування:
1. В молоко добавляємо цукор і доводимо до кипіння, знімаємо з вогню. Додаємо ваніль (можна ванілін, ванільний цукор).
Поступово вводимо желатин - безперервно розмішуючи (желатин розчиняється важко - цю процедуру можна змінити - спочатку розвівши желатин в невеликій кількості щойно закипівшої води і тоді добавити в молоко - але потрібно зберегти пропорції рідини).
2. Заварюєм каву з цукром (якщо кава мелена - треба процідити), вводимо желатин - зновж таки - безперервно помішуючи до повного розчинення желатину.
Далі за роботу береться фантазія. У вибрану тару чередуючи кольори наливаємо желе, і щоразу після застигання кожного слою в холодильнику наливаємо наступний. Можна заливати під кутом, можна просто.
Бажано брати кілька склянок чи піал - бо желе швидко застигає і ще не розлите у форму желе може застигнути швидше ніж того бажаєш (в мене саме так і вийшло - тому прийшлось спростити задумане, і швидко викласти почавшу застигати масу)
Декор. Після того, як залитий останній слой:
- Банан перетираємо в пюре (блендер, або мялка для картоплі), добавляємо какао (на смак) - і такий своєрідний соус виливаємо на желе
- Апельсин ріжемо на дольки викладаємо на желе і посипаємо какао
Класс!!!
ВідповістиВидалити