пʼятниця, 14 жовтня 2011 р.

Штрудель яблучний або солодка "нота" лаваша

Продовжуючи пошук цікавих рецептів на основі лавашу, не могла обійти ці солодкі нотки :), отже пропоную штрудель з яблуками, чорноплідною горобиною та грецькими горіхами.

Інгридієнти:

  • 1 - вірменський лаваш
  • 4-5 шт. - яблук (середні)
  • 2 ст. ложки  - варення із чорноплідної горобини (можна вишневе...)
  • 3 ст. ложки - цукру
  • 1 - яйце
  • 70-80 гр. - вершкового масла
  • 100-150 гр. грецьких горіхів
  • Цукрова пудра для посипки


Спосіб приготування:

Яблука почистити і порізати на дольки, кубики - як кому подобається. І тушкувати з 2 ст. ложками цукру на невеликому вогні до виділення соку. Після того додати 2 ст. ложки варення з чорноплідної горобини та потушкувати ще 3-4хв (варення можна додати будь-яке інше - вишневе, абрикосове..)

Взбити яйце з 1ст. ложкою цукру.







Вершкове масло натерти на терці (простіше буде, якщо воно з морозилки)





 
Грецькі горіхи поламати чи порізати на дрібні кусочки.







Далі, два варіанти  1) навпіл розрізати лаваш: 2) цілий, тоді він буде масивніший і скручувати потрібно вузьку сторну). Я обрала варіант з розділенням лавашу - в такому випадку всі інгридієнти візуально ділимо теж навпіл.

Змастити лаваш - половиною яєчної маси і розприділити на ньому 2/3 тертого масла та посипати горіхами. Після того розприділяємо яблучно-чорноплідну масу. Далі, акуратно зкручуємо, починаючи з краю протилежного від зрізу. Другий рулет робимо - аналогічно.

Зкручені рулети змащуєм залишками яєчної маси та масла і ставимо пектись у розігріту до 200’С духовку на 10-15хв.

Далі, яблучний штрудель посипаємо цукровою пудрою.


І якщо дати йому вистигнути - можна різати!


Смачного! :)





Це якщо порізати - не давши йому вистигнути :)



2 коментарі:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...