середу, 12 жовтня 2011 р.

Ліниві пельмені або "етюд з лавашем"

Після, на мій погляд, вдалого старту з рулетом, продовжую експерименти на основі вірменського лавашу.
Мою увагу привернув рецепт "Ліниві пельмені", одна тільки назва  спричинила політ моєї фантазії кудись дуже далеко :), адже ліниві вареники, голубці - знаю, а от ліниві пельмені - це щось новеньке. Ну погодьтесь, що уява зразу починає малювати химерне блюдо... Тому вирішено - пробуємо!

Інгридієнти:

  • 1  - великий вірменський лаваш
  • 300 гр. - м'ясного фаршу
  • 2-3 скибки  - батону
  • 1 - морква (велика)
  • 1 - цибуля (велика)
  • 1 - яйце
  • 150 гр. - сметани
  • 100 гр.  - аджики або томатного соусу
  • Спеції, сіль, перець
  • Олія



Спосіб приготування:

Моркву тремо на тертці, цибулю ріжемо на кубики. Обсмажуємо кілька хвилин з олією в досить глибокій сковорідці.



Готуємо начинку - фарш, яйце, батон (попередньо розмочений у воді або молоці), спеції (сіль, перець, приправа до м’яса) - все вимішуємо до однорідної маси.
Лаваш розрізаємо навпіл, і намащуємо фаршем кожну частину.



Скручуємо акуратно в ковбаску рухаючись до розрізу, і давши постояти 2-3хв - ріжемо на кусочки.







Викладаємо зрізом вниз на "подушку" з овочів і ставимо на малий вогонь.







Тим часом, готуємо соус - змішуємо сметану та аджику (можна томатний соус, але аджика себе проявила просто супер + тоді не треба додатково солити і перчити) і заливаємо зверху пельмені, так щоб в їх середину теж попадало.

Щільно накрити кришкою та тушити на маленькому вогні 20хв, далі виключити і ще 10хв потримати з закритою кришкою.

Все! Подавати з свіжою зеленню! Смачного!! :)







2 коментарі:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...