Після, на мій погляд, вдалого старту з рулетом, продовжую експерименти на основі вірменського лавашу.
Мою увагу привернув рецепт "Ліниві пельмені", одна тільки назва спричинила політ моєї фантазії кудись дуже далеко :), адже ліниві вареники, голубці - знаю, а от ліниві пельмені - це щось новеньке. Ну погодьтесь, що уява зразу починає малювати химерне блюдо... Тому вирішено - пробуємо!
Інгридієнти:
- 1 - великий вірменський лаваш
- 300 гр. - м'ясного фаршу
- 2-3 скибки - батону
- 1 - морква (велика)
- 1 - цибуля (велика)
- 1 - яйце
- 150 гр. - сметани
- 100 гр. - аджики або томатного соусу
- Спеції, сіль, перець
- Олія
Спосіб приготування:
Моркву тремо на тертці, цибулю ріжемо на кубики. Обсмажуємо кілька хвилин з олією в досить глибокій сковорідці.
Готуємо начинку - фарш, яйце, батон (попередньо розмочений у воді або молоці), спеції (сіль, перець, приправа до м’яса) - все вимішуємо до однорідної маси.
Лаваш розрізаємо навпіл, і намащуємо фаршем кожну частину.
Скручуємо акуратно в ковбаску рухаючись до розрізу, і давши постояти 2-3хв - ріжемо на кусочки.
Викладаємо зрізом вниз на "подушку" з овочів і ставимо на малий вогонь.
Тим часом, готуємо соус - змішуємо сметану та аджику (можна томатний соус, але аджика себе проявила просто супер + тоді не треба додатково солити і перчити) і заливаємо зверху пельмені, так щоб в їх середину теж попадало.
Щільно накрити кришкою та тушити на маленькому вогні 20хв, далі виключити і ще 10хв потримати з закритою кришкою.
Все! Подавати з свіжою зеленню! Смачного!! :)
Спробувала за вашим рецептом! Дуже сподобалось! :-)
ВідповістиВидалитиВдячна за відгук :)
ВідповістиВидалити