Продовжуючи пошук цікавих рецептів на основі лавашу, не могла обійти ці солодкі нотки :), отже пропоную штрудель з яблуками, чорноплідною горобиною та грецькими горіхами.
Інгридієнти:
- 1 - вірменський лаваш
- 4-5 шт. - яблук (середні)
- 2 ст. ложки - варення із чорноплідної горобини (можна вишневе...)
- 3 ст. ложки - цукру
- 1 - яйце
- 70-80 гр. - вершкового масла
- 100-150 гр. грецьких горіхів
- Цукрова пудра для посипки
Спосіб приготування:
Яблука почистити і порізати на дольки, кубики - як кому подобається. І тушкувати з 2 ст. ложками цукру на невеликому вогні до виділення соку. Після того додати 2 ст. ложки варення з чорноплідної горобини та потушкувати ще 3-4хв (варення можна додати будь-яке інше - вишневе, абрикосове..)
Взбити яйце з 1ст. ложкою цукру.
Вершкове масло натерти на терці (простіше буде, якщо воно з морозилки)
Грецькі горіхи поламати чи порізати на дрібні кусочки.
Далі, два варіанти 1) навпіл розрізати лаваш: 2) цілий, тоді він буде масивніший і скручувати потрібно вузьку сторну). Я обрала варіант з розділенням лавашу - в такому випадку всі інгридієнти візуально ділимо теж навпіл.
Змастити лаваш - половиною яєчної маси і розприділити на ньому 2/3 тертого масла та посипати горіхами. Після того розприділяємо яблучно-чорноплідну масу. Далі, акуратно зкручуємо, починаючи з краю протилежного від зрізу. Другий рулет робимо - аналогічно.
Зкручені рулети змащуєм залишками яєчної маси та масла і ставимо пектись у розігріту до 200’С духовку на 10-15хв.
Далі, яблучний штрудель посипаємо цукровою пудрою.
І якщо дати йому вистигнути - можна різати!
Смачного! :)
Це якщо порізати - не давши йому вистигнути :) |
Дуже цікаво вийшло, справді смачно! :)
ВідповістиВидалитиВдячна :)
Видалити