неділю, 20 березня 2011 р.

Торт "Літаюча тарілка" ..або.. роздуми на желейну тему

Я дуже люблю желе і все, що з ним пов’язане, тому вирішила - пора витягувати "желейну фантазію" на кухонний стіл..

отже, що нам треба:
  • 4 - готового желе - в мене вишня, апельсин, ківі, лимон)
  • 800 гр. - апельсинового соку (можна яблучного, виноградного...)
  • 55 гр. - швидкорозчинного желатину
  • 250 гр. - вершків 20% (можна йогурт, сметана)
  • 50-70 гр. - цукру (якщо йогурт - можна без цукру)
  • 140 гр. - води






  Розводимо в окремій посуді кожне желе з 80гр (не більше 100гр) щойно закипівшої води, це варто робити почерзі, довести до повного розчиннення желатину і тоді переходити до наступного кольору і так далі...
   Ставимо на холод до повного застигання, далі ріжемо кожного кольору на кубики, кусочки, трикутнички (кому як подобається) і засипаємо у глибоку тарілку/миску.(~2-3л) Оскільки в мене получилось трошки більше ніж була посуда - я додатково зробила, ще у дві креманки для десертів.

    Далі розводимо 40гр желатину з 80гр щойно закипівшої води - до повного розчинення. Швидко вливаємо у апельсиновий сік - розмішуєм - і заливаємо наше желе - ставимо у холодильник на кілька годин. 

   Коли маса повністю загусне - занурюєм на кілька секунд у гарячу воду і перевертаємо на блюдо з бортиками (24-28см).

  Далі збиваємо вершки з цукром (але не до густої маси, у випадку з сметаною або йогуртом - просто розмішуєм з цукром) Далі розводимо 15гр желатину з 60гр щойно закипівшої води - до повного розчинення. Заливаємо в вершки і поливаєм зверху желейний торт, так щоб маса повністю його накрила і піднялась до бортиків блюда - ставимо в холодильник на 1-2години.
  Торт можна прикрасити, тертим шоколадом, кокосовою стружкою, меленими горішками ітд ітп









Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...