понеділок, 7 березня 2011 р.

Торт "Пташине молоко"

Нещодавно знайшла рецепт і трохи переробивши (не було стільки інгридієнтів в холодильнику) спробувала свій варіант цього десерту - вийшло досить смачно!


Інгридієнти:

  • Для коржа
    • 2 яйця, 
    • 100гр цукру, 
    • 100гр борошна, 
    • 3ст. ложки какао, 
    • 75мл молока, 
    • 1/4 ч ложки розпушувача
  • Для крему
    • 4 яйця, 
    • 25 гр. желатину (швидкорозчинного), 
    • 60 мл води, 
    • 200гр цукру, 
    • 1 ст. ложка борошна, 
    • 100мл молока, 
    • 120 г вершкового масла, 
    • ваніль за смаком.
  • Для глазурі
    • 5 стл. ложок какао, 
    • 3 стл. ложки молока, 
    • 100гр цукру, 
    • 50 г вершкового масла, 
    • горіхи або кокосова стружка


Спосіб приготування:

Спочатку приготуємо бісквітний корж.
Розігріваємо духовку до 180’С. Збиваєм яйця з цукром, далі треба додати борошно, розпушувач, какао та молоко, розмішати  - випікати на середньому вогні до готовності(провіряти зубочисткою).

Тепер займемося кремом.
Розітремо жовтки з 100гр цукру, наллємо молоко і розмішаємо. Додаємо столову ложку борошна, розмішаємо і неперервно помішуючи доведемо на водяній бані до кипіння. Остудимо масу і додамо в неї 120гр. розтертого (можна в мікрохвильовці) вершкового масла і ванілін.

Продовжуємо :)
Білки почати збивати міксером з дрібкою солі, а пізніше додати 100гр цукру і збивати в густу піну. В цей момент можна залити желатин щойно закипівшою водою і добре розмішати до однорідної маси Швидко наллєм желатин до білків, ретельно перемішуючи. Змішаємо обидві маси, жовткову і білкову. Отриманий крем виллємо на корж. Поставимо на холод.

Поки торт буде остигати, приготуємо глазур. У какао змішаємо цукор, молоко і масло. Доведемо до кипіння і поливаємо зверху торт. Уважно бо гаряча глазурь може трохи пошкодити щойно застигший крем, але піджарені горіхи або кокосова стружка дуже гарно скриває такі погрішності
Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...