Нещодавно знайшла рецепт і трохи переробивши (не було стільки інгридієнтів в холодильнику) спробувала свій варіант цього десерту - вийшло досить смачно!
Інгридієнти:
- Для коржа:
- 2 яйця,
- 100гр цукру,
- 100гр борошна,
- 3ст. ложки какао,
- 75мл молока,
- 1/4 ч ложки розпушувача
- Для крему:
- 4 яйця,
- 25 гр. желатину (швидкорозчинного),
- 60 мл води,
- 200гр цукру,
- 1 ст. ложка борошна,
- 100мл молока,
- 120 г вершкового масла,
- ваніль за смаком.
- Для глазурі:
- 5 стл. ложок какао,
- 3 стл. ложки молока,
- 100гр цукру,
- 50 г вершкового масла,
- горіхи або кокосова стружка
Спочатку приготуємо бісквітний корж.
Розігріваємо духовку до 180’С. Збиваєм яйця з цукром, далі треба додати борошно, розпушувач, какао та молоко, розмішати - випікати на середньому вогні до готовності(провіряти зубочисткою).
Розігріваємо духовку до 180’С. Збиваєм яйця з цукром, далі треба додати борошно, розпушувач, какао та молоко, розмішати - випікати на середньому вогні до готовності(провіряти зубочисткою).
Тепер займемося кремом.
Розітремо жовтки з 100гр цукру, наллємо молоко і розмішаємо. Додаємо столову ложку борошна, розмішаємо і неперервно помішуючи доведемо на водяній бані до кипіння. Остудимо масу і додамо в неї 120гр. розтертого (можна в мікрохвильовці) вершкового масла і ванілін.
Продовжуємо :)
Білки почати збивати міксером з дрібкою солі, а пізніше додати 100гр цукру і збивати в густу піну. В цей момент можна залити желатин щойно закипівшою водою і добре розмішати до однорідної маси Швидко наллєм желатин до білків, ретельно перемішуючи. Змішаємо обидві маси, жовткову і білкову. Отриманий крем виллємо на корж. Поставимо на холод.
Поки торт буде остигати, приготуємо глазур. У какао змішаємо цукор, молоко і масло. Доведемо до кипіння і поливаємо зверху торт. Уважно бо гаряча глазурь може трохи пошкодити щойно застигший крем, але піджарені горіхи або кокосова стружка дуже гарно скриває такі погрішності
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар