- Щоб яєчня була пишною можна додати дві ложки холодної води на один стакан яєць і гарненько збити ;
- Замість дріжджів в тісто можна додати трохи коньяку. При цьому тісто стане ароматніше, а випічка смачніша ;
- Білок яйця швидше зіб'ється в пишну піну , якщо його попередньо охолодити і додати кілька крапель лимонного соку або трохи лимонної кислоти. З жовтком ж навпаки - він любить тепло і цукор.
- Цибуля втратить гіркоту і буде набагато смачніше , якщо після його нарізки покласти в друшляк і обдати окропом ;
- Печінка буде м'якою, якщо перед обсмажуванням посипати її цукром ;
- Щоб яйця при варінні не тріскали їх треба вимити перед цим у холодній воді ;
- Щоб молоко при варінні не підгоріло каструлю треба сполоснути холодною водою, і варити на середньому вогні ;
- Овочі чистять або миють безпосередньо перед тим , як опускають в суп ;
- Щоб у морквини був хороший смак її треба варити 5-10 хвилин. Морквину також як і інші овочі варять на хорошому вогні і солять наприкінці варіння ;
- Щоб рис був розсипчастим його треба перед варінням замочити в холодній воді на 30 хвилин ;
- Щоб рис не розварювався його можна трохи обсмажити, проте слід врахувати, що в цьому випадку він не дуже збільшиться в розмірах;
- Щоб молоко не збігло треба кинути туди шматочок цукру і накрити, помішуючи кожні 3-4 хвилини ;
- Щоб рис був прозорим , потрібно на 5 хвилин опустити його в окріп ;
- Щоб рис або макарони не злипалися при варінні , потрібно додати у воду трохи соняшникової або оливкової олії або обдати в друшляку холодною водою після варіння ;
- Зів'ялі кріп і петрушка стануть знову свіжими. якщо покласти їх у воду злегка розведену оцтом ;
- Якщо ви хочете отримати смачні овочі при варінні, треба опустити їх у воду після того, як вода закипить. Якщо ж ви хочете щоб смачним був бульйон - треба починати варити овочі у холодній воді.
- У заморожених овочах збережеться вітамін С , якщо швидко розморозити їх у киплячій воді.
- Щіпка цукру , в процесі варіння додана до овочів , значно покращує їх смак.
- Овочі слід різати тільки ножем з нержавіючої сталі. І чим грубше нарізані овочі , тим краще , - у великих шматках надійніше зберігаються вітамін С і мінеральні солі.
- Овочі набагато довше зберігаються, якщо перед укладанням в холодильник гарно їх вимити і висушити.
- Зваривши бульйон, краще відкласти його заправку на потім : чистий бульйон зберігається краще , ніж суп.
- Щоб квасоля , сочевиця і горох зварилися швидше , рекомендується , перебравши їх і промивши , замочити на 5-6 годин у холодній воді.
- Баклажани перед приготуванням розріжте на скибочки і 5 хвилин потримайте в холодній підсоленій воді.
- Томатна паста не пліснявітиме , якщо її посипати сіллю і залити тонким шаром рослинного масла.
- З лимона можна отримати набагато більше соку, якщо помістити на 5хв в гарячу воду.
- Перед засолкою прошпарте огірки окропом і довгий час їх колір залишиться смарагдово -зеленим.
- Якщо додати в розсіл гірчицю , огірки не тільки стануть смачніше , вони ще й набагато довше збережуться.
Немає коментарів:
Дописати коментар