в Тернополі є чудова ресторація "Старий Млин" з унікальним інтер`єром та дуже смачною кухнею. Саме на основі тамтешнього блюда "Гайзи-бубел" я нафантазувала ось цей рецепт.
За основу в нас піде звичайний рецепт дерунів .
А от начинка це вже справа фантазії!
Інгредієнти:
Для основи (з розрахунку на 2-3шт):
- 4-5 - картоплин (середніх)
- 0,5 - моркви (середня)
- 1 - цибулина (або 3-4 зубки часнику)
- 1 - яйце
- 1-1,5 ст. ложки - борошна
- сіль, перець - на смак
Для начинки (всі інгредієнти мають бути готовими до вживання):
- 200 гр. - шинки (або салямі, ковбасок, м`яса. ітд);
- 100 гр. грибів;
- 150-200 гр. твердого сиру;
- 4-5 ст. ложок аджики (можна іншого томатного соусу)
- зелень
Взяти сковорідку або пательню, яку можна використовувати в духовці (в мене з антипригарним покриттям розміром 20см (доречі українське виробництво - дуже добре себе зарекомендувала!)
Пожарити з двох сторін дерун на весь об`єм сковорідки.
Духовку розігріти до 180`С.
Змастити основу аджикою. Викласти частину порізаної шинки, грибів та сиру (за бажанням сир можна потерти).
Поставити в духовку на 8-10хв та додатково 4-5хв під гриль при максимальній температурі.
Так повторити з рештою дерунами-основами або зразу або згодом :)
Перед подачею прикрасити зеленню.
Гайзи-бубели - готовий!
Раджу їсти ще гарячим! Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар