середа, 9 січня 2013 р.

Гайзи-бубел або примха деруна з начинкою


в Тернополі є чудова ресторація "Старий Млин" з унікальним інтер`єром та дуже смачною кухнею. Саме на основі тамтешнього блюда "Гайзи-бубел" я нафантазувала ось цей рецепт.
За основу в нас піде звичайний рецепт дерунів .
А от начинка це вже справа фантазії!

Інгредієнти:

Для основи (з розрахунку на 2-3шт):
  • 4-5 - картоплин (середніх)
  • 0,5 - моркви (середня)
  • 1 - цибулина (або 3-4 зубки часнику)
  • 1 - яйце
  • 1-1,5 ст. ложки - борошна
  • сіль, перець - на смак
Для начинки (всі інгредієнти мають бути готовими до вживання):
  • 200 гр. - шинки (або салямі, ковбасок, м`яса. ітд);
  • 100 гр. грибів;
  • 150-200 гр. твердого сиру;
  • 4-5 ст. ложок аджики (можна іншого томатного соусу)
  • зелень

Спосіб приготування:

 Всі овочі для основи потерти або перемолоти, після чого додати яйце, борошно, по солити та по перчити.
Взяти сковорідку або пательню, яку можна використовувати в духовці (в мене з антипригарним покриттям розміром 20см (доречі українське виробництво - дуже добре себе зарекомендувала!)









Пожарити з двох сторін дерун на весь об`єм сковорідки.
Духовку розігріти до 180`С.






Змастити основу аджикою. Викласти частину порізаної шинки, грибів та сиру (за бажанням сир можна потерти).






Поставити в духовку на 8-10хв та додатково 4-5хв під гриль при максимальній температурі.
Так повторити з рештою дерунами-основами або зразу або згодом :)
Перед подачею прикрасити зеленню.
Гайзи-бубели - готовий!
Раджу їсти ще гарячим! Смачного!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...