В класичне тірамісу входять наступні інгредієнти: сир маскарпоне, печиво савоярді, кава (зазвичай еспрессо), курячі яйця і цукор. Зверху десерт щедро притрушують какао-порошком.
Проте в світі існує безліч різновидів цього десерту, не буде виключенням і мій рецепт:
Інгредієнти:
- 3 - яйця (пастеризовані);
- 70-80 гр - цукру;
- 250 гр сиру "Маскарпоне";
- ~12-16 шт печива Савоярді (або будь-який інший бісквіт);
- 200 мл - міцної кави;
- 4-5 ст. ложок бальзаму (або рому, лікеру, коньяку, бренді)
- какао-порошок
Спосіб приготування:
Заварити каву і дати вистигнути. При потребі процідити, я ж заварювала в кавоварці - тому в мене зразу був кінцевий результат :)
До кави додаємо 2-3 ст. ложки бальзаму.
Розділяємо жовтки і білки. Дуже важливо, щоб посуд під білки був сухий і щоб до білків не попало жодної частинки жовтка.
Жовтки розтираємо з 35-40 гр цукру до "побіління" маси і повного розчинення цукру.
До жовткової маси додаємо маскарпоне, 2 ст. ложки кави і 2 ст. ложки алкоголю (в мене бальзам "Прикарпатський" - вийшло просто чудове поєднання (а можна додати - ром, лікер, коньяк або бренді, але не горілку ітп.) все перемішуємо лопаткою до повної однорідності маси.
Збиваємо білки з дрібкою солі та рештою цукру до твердих піків. І дуже акуратно додаємо до жовтково-сирної маси.
Готуємо форму для десерту. Сьогодні в мене форма 20х15 з висотою 5см і дві креманки.
Кожне печиво занурюємо на 1сек (дуже швидко!) в каву і викладаємо у форму.
Після шару печива шар крему і повторюємо поки це дозволяє форма. Обов`язково розрахувати що останній має бути шар крему. В моєму випадку вийшло 2 шари печива у формі та дві креманки :)
Зверху посипаємо шаром какао-порошку. (варто зробити досить товстий шар ~0,5см)
За бажанням можна додати тертий шоколад.
Десерт має постояти в холодильнику мінімум 2год.а краще 5-6год проте не більше доби.
Порізавши на порції, можна подавати з листочком м`яти, або з малиною або.. :)
Дуже любимо цей десерт :) І роблю його абсолютно так само, тільки з коньяком. Іноді виручає, коли треба швидко щось до чаю. Пекти торт все одно довше вийде. Аби компоненти були :)
ВідповістиВидалитиПогоджуюсь,
Видалитиколись мені одне слово "Тірамісу" наводило на думку, що це є досить складний в приготуванні десерт,
проте на мій погляд цей десерт зіпсувати - приготуванням - просто НЕ можливо!
Смачного! :)
С Крещением!
ВідповістиВидалитиВсего самого-самого желанного!
Совершенно случайно зашла в ваш блог)
Обожаю этот десерт и буду готовить по этому рецепту, что выйдет отчитаюсь...
С желанием буду заглядывать в такой уютный блогодомик, и к себе в гости зову...забегай на чашечку тепленького...всегда рада новым друзьям*)))
Хорошего дня!
http://helenavs.blogspot.com