Деруни, тертюхи, картопляники, бараболяники... як тільки не називають цю смачну білоруську страву. Є безліч рецептів - звичайні, з начинкою, запечені в духовці з ковбасками та сиром, з додаванням інших овочів до стандартних - картоплі, моркви та цибулі ...ітд.
Отже, пропоную рецепт приготування дерунів, в основному так, як робить мій тато, окрім невеличкої авантюри з часником.
В даному рецепті я замінила цибулю на часник - вийшло дуже смачно!
Інгредієнти:
Для основи:
- ~2кг - картоплі
- 1 - морква (велика)
- 10-12 - зубків часнику (середніх, великих)
- 3 - яйця
- 3-4 ст. ложки - борошна
- сіль, перець - на смак
Для начинки:
- 1 - куряче філе
- 100-150 гр - домашнього сиру
- сіль, перець - на смак
Основна "проблема" - підготувати овочі :) тобто - потерти, є комбайн? - це не складає ніяких труднощів.(в іншому випадку можна прокрутити через м’ясорубку - тоді деруни будуть трохи зернисті, а можна на звичайній терці на пюре) Мені щастить, і цю роботу за мене робить комбайн :)
Отже, перетерти всі овочі в однорідну масу, далі додати - сіль, перець (можна інші спеції), яйці та муку - все розмішати.
Основа готова!
Начинки.
- Куряче філе помолоти в фарш, чуть по солити і по перчити.
- Домашній сир не потребує ніяких дій :)
далі чайною ложкою накладаємо фарш (чи сир, чи гриби, чи тушковану капусту, чи кусочки мисливські ковбаски ...ітд)
. і зверху накриваємо картопляною масою і розрівнюємо ложкою.
Обсмажуємо з двох сторін до золотистого кольору.
Смачного! :)
оце смаколик!
ВідповістиВидалитиА з начинкою навіть смачніше!! Дуже дякую за рецепт!
ВідповістиВидалитиРада, що сподобалось :)
ВидалитиСупер
ВідповістиВидалитисмачного! :)
Видалити