середу, 14 грудня 2011 р.

Деруни з начинкою або викрутаси з дерунами :)

Деруни, тертюхи, картопляники, бараболяники... як тільки не називають цю смачну білоруську страву. Є безліч рецептів - звичайні, з начинкою, запечені в духовці з ковбасками та сиром, з додаванням інших овочів до стандартних - картоплі, моркви та цибулі ...ітд.
Отже, пропоную рецепт приготування дерунів, в основному так, як робить мій тато, окрім невеличкої авантюри з часником. 
В даному рецепті я замінила цибулю на часник - вийшло дуже смачно!

Інгредієнти:

Для основи:
  • ~2кг - картоплі
  • 1 - морква (велика)
  • 10-12 - зубків часнику (середніх, великих)
  • 3 - яйця
  • 3-4 ст. ложки - борошна
  • сіль, перець - на смак

Для начинки:
  • 1 - куряче філе
  • 100-150 гр - домашнього сиру
  • сіль, перець - на смак



Основна "проблема" - підготувати овочі :) тобто - потерти, є комбайн? - це не складає ніяких труднощів.(в іншому випадку можна прокрутити через м’ясорубку - тоді деруни будуть трохи зернисті, а можна на звичайній терці на пюре) Мені щастить, і цю роботу за мене робить комбайн :)
Отже, перетерти всі овочі в однорідну масу, далі додати - сіль, перець (можна інші спеції), яйці та муку - все розмішати.
Основа готова!

Начинки.
  1. Куряче філе помолоти в фарш, чуть по солити і по перчити.
  2. Домашній сир не потребує ніяких дій :)


 Далі, розігріваємо сковорідку, змащуємо чуть олією і викладаємо столовою ложкою картопляну масу,
 далі чайною ложкою накладаємо фарш (чи сир, чи гриби, чи тушковану капусту, чи кусочки мисливські ковбаски ...ітд)
. і зверху накриваємо картопляною масою і розрівнюємо ложкою. 




Обсмажуємо з двох сторін до золотистого кольору.

Смачного! :)



















5 коментарів:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...