суботу, 19 листопада 2011 р.

А-ля сандеш в лаваші ... або індійські фантазії лаваша

Sandesh - індійський сирний десерт.
Оригінальний рецепт цього дуже смачного десерту  можете знайти - тут . Правду кажучи я не зберегла ідентичність приготування по рецепту, та й сандеш аж ніяк не подається з лавашем, але... не зважаючи на це - все вийшло дуже смачно! :)

Для початку невеличкий відступ. Основний інгридієнт сандешу - панір - це молочний сир. Його рецепт - тут. Цього разу я не наважилась зробити його, тому використала звичаний молочний сир (творог) - можна домашній або магазинний. Але в майбутньому я обов’язково зроблю по оригінальному рецепті, адже думаю, що смак буде ще яскравіший і насиченіший :)
Вже робила в трьох варіаціях, цікаво і по різному смакували, проте  по фотографувати процес приготування вийшло лише в даній варіації, правда вийшло не дуже "фотогенічно" :)
Отже, рецепт "а-ля сандеш" :), хоча майже переконана, що такого ще ніхто не робив :)

Інгридієнти:
  • 2 - вірменських лаваші
  • 750 гр. - домашнього сиру (творогу)
  • 175 гр. - цукру
  • 60 гр. - кокосової стружки
  • 60 гр. - чорного шоколаду
  • 180-200 мл. - молока
  • ваніль

Спосіб приготування:

До кокосової стружки додати 50 гр. (~2 ст. ложки) цукру та залити гарячим молоком. Маса має постояти ~1год - вона набухне і трохи збільшитись в об’ємі.


Далі, добре розминаємо домашній сир, при потребі можна скористатись кухонним комбайном або м’ясорубкою. Відокремлюєм більшу частину сиру (~500 гр.) і додаємо 125 гр. цукру і розмішуємо, після чого викладаємо на злегка розігріту сковорідку (не розжарену) і постійно помішуючи деревяною ложкою готуємо 6-10хв. Маса спочатку трохи зрідне, але на 4-5 хвилині почне гуснути (якщо перетримати більше 10хв то сир може стати за надто сухим). Готову масу зі сковорідки додаємо до решти сиру і ретельно перемішуєм. Додаємо ваніль на смак.

Паралельно з готуванням сирної маси розтоплюємо на водяній бані чорний шоколад.

Додаємо до маси розтоплений шоколад і ще раз розмішуємо.






Збірка. На робочу поверхню застеляємо харчову плівку.
На перший лаваш викладаємо сирно-шоколадну масу і розприділяємо її по всій поверхні.




Далі, на другий лаваш викладаємо кокосово-молочну масу. Після чого змотуємо все в рулет і замотуємо в харчову плівку.


 

Готовий рулет відправляємо у холодильник мінімум на 1год.






Далі, витягуємо, розрізаємо плівку - і нарізаємо на ~3см. скибки.

p.s. Можна робити ще так:
1 варіант
1) сирну масу перед додаванням шоколаду розділити на дві частини, в одну додати шоколад а в іншу кокосово-молочну масу, і тоді перший лаваш намастити сирно-шоколадною масою, а другий сирно-кокосовою. В цьому випадку він буде мати більш "товарний" вигляд :)
2) так як перший - але не додавати кокос, а наприклад інший подрібнений горіх або що... експерементуйте! :)
Смачного!





Бонус - тематичне відео - Kula Shaker "Govinna":

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...