У вихідні, будучи в гостях у батьків, мені "видали" :) м’ясо кролика. Зазвичай я закидаю в морозилку зі словами "потім щось придумаю", але вийшов казус - морозилка забита фруктами, овочами, м’ясом ітд ітп - тому вирішено - придумувати треба вже :)
Останнім часом мені довподоби прості та не вибадливі рецепти, тому сьогодні буде кролик тушкований в сметанковому соусі.
Інгридієнти:
- 1/2 кролика
- 1 - морква (велика)
- 1 - цибуля (велика)
- 200 гр. - сметани
- 170-200 гр. - води
- 3-4 зубка - часнику
- 2-3 ст. ложки - олії
- борошно (при потребі для густоти соусу)
- спеції та приправи до м’яса
Спосіб приготування:
Кролика промити під проточною водою та порізати на оптимальні куски. Оскільки в мене 1/2 - то вийшло дві ніжки та грудинка. Натерти спеціями (в мене Приправа "Гриль" від "Любисток" - лише натуральні спеції та трави) та нашпигувати половинками зубків часнику.
Моркву натерти, а цибулю порізати кубиками та злегка обсмажити з олією на сковорідці. Додати м’ясо кролика та знову злегка обсмажити.
Далі, сметану змішати з водою до однорідності та влити до сковорідки.
Тушкуємо ~40хв, з періодичністю перевертуючи м’ясо та помішуючи.
У випадку, якщо страва готова, але соус злегка рідкуватий, то можна м’ясо витягнути, а до соусу додати 1 ст. ложку борошна - це зробить сметанковий соус густішим. Обов’язково провести дегустацію соусу - при потребі можна чуть до солити і до перчити.
Подавати можна з овочами та поливши зверху сматанковим соусом, сьогодні я була не винахідлива і гарніром була картопля пюре :)
Смачного!!
Немає коментарів:
Дописати коментар