Нещодавно робила тірамісу на основі ось цього рецепту, проте відмінність була в тому що основною "фішкою" замість кави стали полуниці :)
Інгредієнти:
- 3 - яйця (пастеризовані);
- 80 гр - цукру;
- 250 гр - сиру "Маскарпоне";
- 12 шт - печива Савоярді;
- 300-400 гр - полуниць;
- 4-5 ст. ложок - кремового лікеру;
- 30гр - шоколаду;
Спосіб приготування:
Більшу частину полуниць помити, почистити від корінців та перемолоти в блендері в пюре, а кілька штук залишити цілими для декору.
До жовткової маси додаємо сир маскарпоне і 2 ст. ложки алкоголю (в даному випадку кремовий лікер Vana Tallinn), все перемішуємо лопаткою до повної однорідності маси.
Збиваємо білки з дрібкою солі та рештою цукру до твердих піків. І дуже акуратно додаємо до жовтково-сирної маси і гарно перемішуємо до однорідності.
Готуємо форму для десерту(в мене 20х15)
На дно форми викладаємо 2-3ложки крему, далі кожне печиво занурюємо в полуничне пюре і викладаємо у форму.
Зверху я виклала порізані на скибки полуниці та посипала тертим шоколадом.
Настоюється десерт - 3-4 години.
Смачного!
Навіть не сумніваюсь, що цей десерт дуже смачний) З великим задоволенням поласувала б зараз таким тірамісу))
ВідповістиВидалити:)
Видалити