пʼятниця, 13 червня 2014 р.

Полуничне тірамісу


Нещодавно робила тірамісу на основі ось цього рецепту, проте відмінність була в тому що основною "фішкою" замість кави стали полуниці :)



Інгредієнти:
  • 3 - яйця (пастеризовані);
  • 80 гр - цукру;
  • 250 гр - сиру "Маскарпоне";
  • 12 шт - печива Савоярді;
  • 300-400 гр - полуниць;
  • 4-5 ст. ложок - кремового лікеру;
  • 30гр - шоколаду;
Спосіб приготування:


Більшу частину полуниць помити, почистити від корінців та перемолоти в блендері в пюре, а кілька штук залишити цілими для декору.





Розділяємо жовтки і білки. Жовтки розтираємо з 40 гр цукру до "побіління" маси і повного розчинення цукру.
До жовткової маси додаємо сир маскарпоне і 2 ст. ложки алкоголю (в даному випадку кремовий лікер Vana Tallinn), все перемішуємо лопаткою до повної однорідності маси.
Збиваємо білки з дрібкою солі та рештою цукру до твердих піків. І дуже акуратно додаємо до жовтково-сирної маси і гарно перемішуємо до однорідності.








Готуємо форму для десерту(в мене 20х15)
На дно форми викладаємо 2-3ложки крему, далі кожне печиво занурюємо в полуничне пюре і викладаємо у форму.




Після шару печива - шар крему. В мене вийшло 2 шари печива.
Зверху я виклала порізані на скибки полуниці та посипала тертим шоколадом.
Настоюється десерт - 3-4 години.
Смачного!







2 коментарі:

  1. Навіть не сумніваюсь, що цей десерт дуже смачний) З великим задоволенням поласувала б зараз таким тірамісу))

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...