суботу, 30 червня 2012 р.

Домашній майонез

Досить давно в мене виникла думка зробити вдома майонез, з однієї сторони дуже люблю цей соус, з іншої  - інгредієнти на пачці магазинного майонезу наштовхують на неприємні думки, отже переглянувши кільканадцять рецептів я зупинилась на дуже простому рецепті:

Інгредієнти:

  • 1 - Яйце
  • 150-160мл олії (соняшникова 75% + оливкова 25%)
  • 1 чайна ложка - гірчиці
  • 1 столова ложка  - лимонного соку
  • 0,5 чайної ложки  - цукру
  • сіль (на смак)
Спосіб приготування:

Сьогодні я збивала за допомогою блендера. Яйце, гірчицю, цукор і дрібку солі змішати в чаші для збивання (всі інгредієнти мають бути кімнатної температури).
Після чого, тоненьким струмінем вводити олію, не перестаючи збивати до того моменту коли маса не отримає бажану консистенцію (чим більше олії тим густішою буде маса)
Далі, вливаємо 1 столову ложку лимонного соку і ще раз збиваємо до однорідності (при цьому майонез стане злегка рідший)
Після приготування дати постояти 1 годину в холодильнику.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...