неділю, 26 лютого 2012 р.

М’ятний лимонад

Сьогодні мені захотілось зробити лимонад.
Хоча це переконливо літній напій, а зараз є лише невеличкий натяк на весну... 
Проте це аж ніяк не змінило мого настрою на лимонад та ще й з свіжою нотою м’яти!


Інгредієнти:
  • 6 - 7 великих лимонів
  • 250 - 300 гр.  - цукру
  • 1.3 - 1.5 літра  - джерельної води
  • 4 - 5  - гілочок м’яти
 Спосіб приготування:

250 - 300 гр. цукру змішуємо з 700 - 800 мл. води, і доводимо до кипіння. Далі, сироп відставити вистигати.
М’яту промиємо під проточною водою. Частину залишаємо для декору, решту додаємо до вистигаючого сиропу.



Лимони. 1/2 лимона залишимо, а з решти вичавлюємо сік.
Сік та решту води додаємо до сиропу. Ставимо настоюватись 1год. у холодильник, після чого проціджуємо лимонад через дрібне сито.
Обов’язково дегустуємо перед подачею, і у разі потреби можна додати води чи цукру - все залежить від смаку.


Останні акорди - це дизайн та подача :) Тут все залежить від фантазії..

Смачного!




3 коментарі:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...