З однієї сторони, всі знають про корисніть гарбуза, з іншої перша асоціація -
гарбузова каша, не сильно викликає фантастичних емоцій :)
Сьогодні пропоную гарбузову запіканку з сиром та вишнями, проте я не розрахувала з об’ємом форми для випікання і запіканка вийшла злегка "низенькою"... але аж ніяк не змінила смакових якостей.
Отже,
Інгредієнти:
- 1кг - очищеного від насіння гарбуза,
- 500 гр. - домашнього сиру (творогу),
- 100 гр - вишень без кісточок (в мене морожені),
- 100 гр. - манної крупи,
- 2 - яйця,
- 4-6 ст. ложок цукру,
- 1/2 - лимону,
- 5 ст. ложок - кокосової стружки (та ще трішки для посипки деко),
- Ваніль,
- вершкове масло для обмазки деко.
Спосіб приготування:
Застелити деко фольгою, або ж кожну скибку гарбуза загорнути у фольгу і поставитись пектись до мякості (в мене це було 30-35хв при 180’С)
Далі, блендером або ж мялкою для картоплі, розтираємо гарбуз в пюре.
До гарбузового пюре додаємо манну крупу та 1-2 ст. ложки цукру і все ретельно розмішуємо, щоб не утворили грудочки.
Залишаємо на 20-30хв в спокої, щоб манна крупа набухла.
Форму для випікання натираємо вершковим маслом та посипаємо кокосовою стружкою.
До гарбузової маси додаємо 5 ст. ложок кокосової стружки, ваніль (або ж ванільний цукор) та 1 яйце - вимішуєм до однорідної маси.
Яйце, що залишилось, розділяємо:
- жовток розтираємо з сиром та 2 ст. ложками цукру та соком 1/2 лимону,
- білок збиваємо у густу піну та акуратно, але ретельно розмішуємо з сирною масою.
Збірка - викладаємо у форму гарбузову масу, зверху викладаємо вишні.
Далі, все накриваємо сирною масою.
Запікаємо 25-35хв при 200’С, якщо запіканка зверху почне рум’яніти зашвидко, то можна накрити листком пергаменту або фольги.
Зверху можна полити сметаною та посипати цукровою пудрою, або ж сиропом, або згущеним молоком ітд...
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар