четвер, 8 грудня 2011 р.

Моя хлібопічка або варіації на хлібну тему


Нещодавно купили хлібопічку. Було кілька критеріїв вибору, також враховувалось відгуки про виробника та марку хлібопічки.


Довго вибирали, порівнювали і зупинились на:
Gorenje BM 1400 E


з плюсів:

  • 2 види ємностей для випічки (велика, інша розділена навпіл - дає можливість випікати два різних хліби одночасно)
  • LCD-дисплей та сенсорне управління
  • 12 програм випічки хліба та приготування джему
  • відстрочка старту до 15 годин
  • функція збереження тепла
  • програма для замісу тіста
  • зручні віконця для спостерігання  ...ітд
мінусів не зафіксовано :)


Всі ТРИ спроби були успішні :)  рецепт останньої викладаю тут :)

Отже, сьогодні буде 2 хлібини по ~500 гр. в подвійній ємності. Всі інгридієнти засипати в тій послідовності яка вказана нище.

Італійський хліб з твердим сиром (~500 гр.):
  • 180 мл. - води
  • 1/2 ст. ложки - солі
  • 1/2 ст. ложки - цукру
  • 1/2 ст. ложки - олії
  • 240 гр. - борошна
  • 50 гр. - кукурудзяної крупи (можна замінити пшеничною)
  • 3.5-4 гр. сухих дріжджів (пів маленької мірної ложки, що тотожне пів чайної ложки)
  • 100-150 гр - твердого сиру (цей об’єм можна змінювати за смаком)

Хліб з сухофруктами та горіхами (~500 гр.):
  • 140 мл. - молока або води
  • 15 гр. - вершкового масла або маргарину
  • 1/2 ст. ложки - солі
  • 1/2 ст. ложки - цукру
  • 240 гр. - борошна
  • 3.5-4 гр. сухих дріжджів (пів маленької мірної ложки, що тотожне пів чайної ложки)
  • 100-150 гр. цукатів, родзинок та горіхів (об’єм та різновид можна змінювати за смаком)


Всі інгридієнти окрім сиру (перший варіант)  та сухофруктів (другий) послідовно засипаємо в кожну є ємностей. Далі я встановлюю програму Basic - 1200 гр. - середня запеченість шкірки - орієнтовний час 3:30 год (сюди входить час на заміс1 - підйом1 - заміс2 - підйом2 - випікання) Сир (перший варіант) та сухофрукти (другий) додаємо підчас "заміс2".













2 коментарі:

  1. Як доречно... Спробую сьогодні спекти хліб з сиром :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Якщо хочеться хліб з сиром, щоб сир було видно то рекомендую кусочки сиру робити чим по більші, бо менші розплавляються :)

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...