суботу, 9 квітня 2011 р.

Дієтичний торт з гречаної муки та сирно-йогуртовим кремом

Мало кому щастить не перейматись про калорії та лишню вагу..
А кому таки залишається слідкувати за своїм раціоном  - ревно пробує обмежити солодощі, випічку... жирне...
А що ж робити коли дуже кортить? 
Вихід є - спробувати "вбити двох зайців" - і солодким посмакувати і совість чистою залишити :)
Отже пропоную дієтичний торт - це не означає що можна його самому в 2 заходи, але все ж - якщо хтось на дієті то шматочок торту не сильно вплине..

Що потрібно?

Для бісквіту:
  • 5 шт - яєць
  • 200 гр. - гречаної муки (якщо немає - можна змолоти в кавомолці гречану крупу)
  • 150 гр.  - коричневого цукру
  • 2 пачки - ванільного цукру
  • 5 ст. ложок - води
  • 2 ч.ложки соди погашеної оцтом(можна розпушувач)
Для крему:
  • 400 гр. - домашнього сиру (творогу)
  • 300 гр. - йогурту
  • 40 гр. - швидкорозчинного желатину
  • 70 гр.  - води
  • ваніль - на смак
Додатково:
  • кокосова стружка
  • фруктове желе (перетерті фрукти з цукром до однорідної маси) або сироп


Спосіб приготування:

Відділяємо білки від жовтків. Жовтки розтираємо з цукром, ванільним цукром та водою. В цей момент ставимо збиватись білки з дрібкою солі пізніше додаєм зовсім трішки цукру - взбиваємо до стійких піків. До розтертих жовтків добавляємо просіяну гречану муку та розпушувач. Поступово вводимо білки. Тісто викладаємо у роз’ємну форму на пергаментний папір. Випікаємо в духовці при ~180’С до готовності. Злегка остуджений корж розрізаємо повздовж і змащуєм желе або сиропом зі сторони розрізу (в мене був сироп "Шипшина, ехінацея, м’ята", але фруктове желе - особливо червоного кольору буде краще виглядати). 

 Домашній сир пропустити через мясорубку або ж в комбайні. Добавити йогурт та ваніль. Швидкорозчинний желатин залити щойно закипівшою водою і розмішувати до настання однорідної маси - і добавляємо до сирно-йогуртового крему.

Далі в роз’ємну форму викладаємо нижню полону коржа змащену желе або сиропом і виливаємо сирно-йогуртовий крем - і ставимо в холодильник. Коли маса майже застигне ставимо другу половинку коржа. Змащуєм рештою желе і посипаємо кокосовою стружкою.
Смачного!








Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...