неділю, 9 грудня 2012 р.

Імбирний чай

Імбир (Zingiber officinalis)  володіє заспокійливим ароматом з легким смаком, що допомагає бути в тонусіІмбир широко використовується, щоб допомогти при хворобах шлунка. Він також відмінно підходить при нудоті і для розігріву, коли ви відчуваєте, що застудились (це стимулює холодні руки і ноги):

Переваги імбирного чаю включають в себе:

  • покращення травлення,
  • покращення циркуляціх крові
  • допомога при розладі шлунку
  • допомага в зниженні цукру в крові
  • допомага в зменшенні зайвої ваги
  • допомагає зменшити синусит і лікує горло
  • піднімає настрій :)


Імбир сприяє зміцненню пам'яті, поліпшенню травлення і підвищенню апетиту , лікування печінки, посиленню статевої потенції.  Він покращує імунітет і кровообіг, благотворно впливає на щитовидну залозу, ефективний при грипі і астмі. Він також здатний розсіювати гази в кишечнику, розчиняти шкідливу слиз, який утворюється на стінках шлунка й інших травних органів. Тому при прийомі чаю з імбиру з метою схуднення можна також попутно вирішити багато проблем зі здоров'ям , якщо вони є. Відомо, що всі свої корисні властивості рослини найкраще віддають різним настойкам і відварів. Тому імбирний чай - один з найбільш простих і доступних напоїв, повною мірою містять у собі всі корисні якості цього чудової рослини.

Як приготувати імбирний чай: рецепти приготування

Варіант 1
 - заварити 2-3 см. кореня імбиру (попередньо порізаного часточками) з самого ранку в термосі об'ємом 2 літри і пити його протягом дня приблизно по половині склянки до або після їжі. До цього настою можна додавати мед , лимон або будь сироп за смаком. 

Варіант 2
- нарізаний тонкими скибочками імбир заливають водою і кип'ятять на повільному вогні 15 хвилин. Після того, як чай охолоне до 37 градусів, додають мед і сік лимона. П'ють як звичайно.

Варіант 3
- дуже ефективний для зниження великої ваги , однак він пов'язаний з деякими смаковими нюансами. Справа в тому, що це чай із застосуванням часнику. Можна заварювати свіжий або сушений імбир, використовуючи інгредієнти з розрахунку по одній частині імбиру і часнику і 20 частин киплячої води. Все це помістити в термос, настояти 20 хвилин і пити протягом дня дрібними ковтками.

Існує хороший засіб для очищення організму від шлаків - імбирний чай з чорносливом. Для цього знадобиться невеликий шматочок імбиру, пара-трійка ягід чорносливу, зелений чай, кориця, чорний перець, сік лимона. Чорнослив слід подрібнити і залити гарячим зеленим чаєм (близько 200 мл). Потім необхідно додати корицю і чорний перець, імбир. В кінці додають склянку холодного чаю і 2-3 ложки лимонного соку. Слід пам'ятати, що цей напій має послаблюючу дію, тому приймати його краще у вільні або вихідні дні. 


Поради.

1. Якщо ви купили імбиру більше його можна зберігати у морозильній камері
2. Якщо ви не знайшли свіжий імбир його можна замінити сухим меленим, але тоді класти його доведеться в два рази менше і кип'ятити на повільному вогні довше (хвилин 15-20).
3. Якщо хочете випити прохолодний тонізуючий імбирний чай, то додайте до чаю цукру, лимонного соку, нарубаних листків м'яти і кубиків льоду..

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...