неділю, 29 січня 2012 р.

Запіканка з сиром та родзинками - смак з дитинства

Дуже люблю страви на основі домашнього сиру, сьогодні це буде сирна запіканка з родзинками та фруктами. Готується дуже легко і не "вибадливо" :)

Інгредієнти:
  • 850 гр. - домашнього сиру
  • 3 - яйця
  • 100-120 гр. - цукру
  • 100-120 гр. - манної крупи
  • 80 гр. - вершкового масла
  • 80 мл. -молока
  • лимонна цедра - 1го лимону
  • 100-150 гр. - родзинок
  • жменя ягід (в мене морожені чорниця, полуниця та вишня)
  • 2 ст. ложки - сметани + 1ст. ложка цукру

 Спосіб приготування:

Сир розім’яти вилкою. Додати яйці з цукром - перемішати.







Далі, додаємо натерту лимонну цедру, молоко, вершкове масло (м’яке) та манну крупу - все добре розмішуємо (об’єм цукру та манки можна змінювати за смаком).
Залишаємо у спокої на 30-40хв - для того, щоб манка набухла. Після чого додаємо родзинки (попередньо промиті в кип’ятку).

Деко змащуємо вершковим маслом.







Готову масу викладаємо у деко, зверху прикрашаємо фруктами. 
Далі, 2ст. ложки сметани змішуємо з 1ст. ложкою цукру і поливаємо зверху масу.





Духовку розігріваємо до 180’С. Ставимо випікатись на 40-50хв, (я вибрала режим верх+низ+конвенція+вентилятор, додаткові 5хв випікала лише низ)
Далі, дати хоча б трішки вистигнути і порізати на порції. Подавати можна зі сметаною, згученим молоком, вершкати, варенням ітд..

Смачного!



6 коментарів:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...