Так, сезон румбамбару або ще кажуть ревеню вже давним-давно розпочався, а в мене ніяк не доходять руки щось з ним приготувати і ось з`явилась нагода :)
Сьогодні це буде пиріг з ревенем.
А взагалі - підійдуть будь-які фрукти з кислинкою - вишні, чорна смородина, чорниці, чорноплідна горобина...ітд
Інгредієнти:
- кілька стеблин румбамбару (ревеню)
- 3 - яйці,
- 200 гр. - цукру,
- 200 гр. - масла або маргарини,
- 150 гр. - борошна,
- 1 чайна ложка - розпушувача,
- ваніль на смак
- цукрова пудра для посипки
Румбамбар помити, почистити і порізати на шматочки.
Яйці - розділити жовтки і білки. Жовтки розтираємо з цукром та ваніллю.
Після чого додаємо масло знову все розмішуємо, далі борошно та розпушувач.
Ставимо в розігріту духовку до 180`С на 40-45хв, далі перевіряємо зубочисткою готовність, у разі потреби доставляємо ще на декілька хвилин. (час випікання прямо залежить від форми, чим вона вища тим більше часу потрібно для пропікання середини)
Вже готовий пиріг витягаємо, і даємо хоч чуть вистигнути :) далі ріжемо і притрушуємо цукровою пудрою.
Смачного!
Я поняла чого фрукти мають бути кислі - бо торт дуже солодкий!!
ВідповістиВидалитиВ мене всьо получилось!