Сьогодні пекла в "рукаві" курку та картоплю.
Досить проста страва, відмінність складає лише маринад до курки, який був придуманий "на ходу" і на мій погляд вийшло досить цікаво! :)
Досить проста страва, відмінність складає лише маринад до курки, який був придуманий "на ходу" і на мій погляд вийшло досить цікаво! :)
Інгредієнти:
- 1- курка
- 8-10 картоплин
- 1/4 лимону
- 4-5 ст. ложок - коньяку
- 1-2 ст. ложки - гострого соусу
- трави (розмарин, майоран, петрушка)
- спеції (чорний перець мелений, сіль, коріандр мелений, паприка мелена, мускатний горіх мелений)
- 4-5 зубків часнику
- 1 ч. ложка - тертого імбиру
Курку промити під протоною водою.
В трави та спеції, додати коньяк та соус. Вичавити лимонний сік, часник порізати та потерти імбир - все розмішати та натерти курку.
Залишити маринуватись на 20-30хв.
Картоплю промити (при потребі почистити від шкірки). Порізати на дольки чи ломтики і по солити, по перчити (можна теж використаити додаткові трави та спеції - майоран, кріп, петрушка, кукурма..)
Готову курку та картоплю помістити в рукав для запікання.
Все це відправляємо у розігріту духовку до 180’С на 1-1,5год
В мене електро духовка, був вибраний режим: нагрів згори та знизу, конвенція та вентилятор.
Під кінець приготування включила гриль для запечення шкірочки (попередньо розрізавши плівку "рукава"), проте я не розрахувала потужності гриля і верхня шкірка курки занадто піджарилась :), тому треба бути дуже уважним.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар