Мало кому щастить не перейматись про калорії та лишню вагу..
А кому таки залишається слідкувати за своїм раціоном - ревно пробує обмежити солодощі, випічку... жирне...
А кому таки залишається слідкувати за своїм раціоном - ревно пробує обмежити солодощі, випічку... жирне...
А що ж робити коли дуже кортить?
Вихід є - спробувати "вбити двох зайців" - і солодким посмакувати і совість чистою залишити :)
Отже пропоную дієтичний торт - це не означає що можна його самому в 2 заходи, але все ж - якщо хтось на дієті то шматочок торту не сильно вплине..
Що потрібно?
Для бісквіту:
- 5 шт - яєць
- 200 гр. - гречаної муки (якщо немає - можна змолоти в кавомолці гречану крупу)
- 150 гр. - коричневого цукру
- 2 пачки - ванільного цукру
- 5 ст. ложок - води
- 2 ч.ложки соди погашеної оцтом(можна розпушувач)
- 400 гр. - домашнього сиру (творогу)
- 300 гр. - йогурту
- 40 гр. - швидкорозчинного желатину
- 70 гр. - води
- ваніль - на смак
- кокосова стружка
- фруктове желе (перетерті фрукти з цукром до однорідної маси) або сироп
Спосіб приготування:
Відділяємо білки від жовтків. Жовтки розтираємо з цукром, ванільним цукром та водою. В цей момент ставимо збиватись білки з дрібкою солі пізніше додаєм зовсім трішки цукру - взбиваємо до стійких піків. До розтертих жовтків добавляємо просіяну гречану муку та розпушувач. Поступово вводимо білки. Тісто викладаємо у роз’ємну форму на пергаментний папір. Випікаємо в духовці при ~180’С до готовності. Злегка остуджений корж розрізаємо повздовж і змащуєм желе або сиропом зі сторони розрізу (в мене був сироп "Шипшина, ехінацея, м’ята", але фруктове желе - особливо червоного кольору буде краще виглядати).
Відділяємо білки від жовтків. Жовтки розтираємо з цукром, ванільним цукром та водою. В цей момент ставимо збиватись білки з дрібкою солі пізніше додаєм зовсім трішки цукру - взбиваємо до стійких піків. До розтертих жовтків добавляємо просіяну гречану муку та розпушувач. Поступово вводимо білки. Тісто викладаємо у роз’ємну форму на пергаментний папір. Випікаємо в духовці при ~180’С до готовності. Злегка остуджений корж розрізаємо повздовж і змащуєм желе або сиропом зі сторони розрізу (в мене був сироп "Шипшина, ехінацея, м’ята", але фруктове желе - особливо червоного кольору буде краще виглядати).
Домашній сир пропустити через мясорубку або ж в комбайні. Добавити йогурт та ваніль. Швидкорозчинний желатин залити щойно закипівшою водою і розмішувати до настання однорідної маси - і добавляємо до сирно-йогуртового крему.
Далі в роз’ємну форму викладаємо нижню полону коржа змащену желе або сиропом і виливаємо сирно-йогуртовий крем - і ставимо в холодильник. Коли маса майже застигне ставимо другу половинку коржа. Змащуєм рештою желе і посипаємо кокосовою стружкою.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар